Adjunctul ambasadorului rus în Olanda, bătut cu bestialitate. Putin cere guvernului olandez să îşi prezinte scuze

0
1414

Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut astăzi Olandei să îşi prezinte scuze în urma unui incident în care a fost implicat adjunctul ambasadorului rus la Haga, bătut crunt de ceea ce diplomaţii ruşi susţin că erau ofiţeri de poliţie olandezi.

"Aşteptăm o explicaţie, scuze şi de asemenea pedepsirea celor vinovaţi" a declarat Putin într-o conferinţă de presă în Indonezia, unde participă la summitul Asia-Pacific. "Vom reacţiona şi noi în funcţie de cum se comportă partea olandeză" a adăugat liderul de la Kremlin, citat de Reuters.

Rusia a depus deja o notă de protest după ce Dmitri Borodin, ministru-consilier la ambasada rusă de la Haga, a fost bătut în faţa copiilor săi weekendul trecut. Agresorii nu au fost încă identificaţi. Ambasadorul olandez la Moscova a fost chemat la sediul ministerului rus de Externe pentru a lămuri incidentul.

Citiţi mai mult: Adjunctul ambasadorului rus în Olanda, bătut cu bestialitate. Putin cere guvernului olandez să îşi prezinte scuze – Internaţional > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/adjunctul-ambasadorului-rus-in-olanda-batut-cu-bestialitate-rusia-cere-guvernului-olande-1061062.html#ixzz2h91rz79f
EVZ.ro

BBC News – Putin demands Dutch arrest apology as ties worsen

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.