Ambasada Regatului Ţărilor de Jos la Bucureşti sărbatoreşte Ziua Naţională a Olandei – Ziua Majestăţii Sale, Regina Beatrix a Olandei

0
1480


COMUNICAT DE PRESĂ Ambasada Regatului Ţărilor de Jos la Bucureşti sărbatoreşte Ziua Naţională a Olandei – Ziua Majestăţii Sale, Regina Beatrix a Olandei – prin două evenimente emblematice


Bucureşti, 4 aprilie 2013 – În perioada 24-25 aprilie, Ambasada Regatului Ţărilor de Jos la Bucureşti începe pregătirile pentru aniversarea Zilei Majestăţii Sale, Regina Beatrix a Olandei, printr-o demonstraţie de excelenţă a artei olandeze în cultivarea florilor, prepararea brânzeturilor şi a cărnii de viţel. Anul acesta marchează un moment de referinţă în istoria Regatului Ţărilor de Jos, renunţarea la tron a Majestăţii Sale, Regina Beatrix, şi învestirea noului Rege Willem-Alexander.

Ambasada Regatului Ţărilor de Jos la Bucureşti va organiza în centrul capitalei, pe data de 24 aprilie, un eveniment menit să dezvăluie secretul reţetelor unice de brânzeturi fine şi a preparatelor din carne de viţel, „Excelenţa olandeză în domeniul brânzeturilor şi cărnii de viţel”, şi pe 25 aprilie un eveniment prin care pasionaţii de artă florală îşi pot dovedi măiestria, “Concursul Naţional de Aranjamente Florale”.

„Ziua Majestăţii Sale, Regina Beatrix a Regatului Ţărilor de Jos, este o ocazie extraordinară de a împărtăşi publicului din România tradiţiile şi obiceiurile noastre vechi de secole. Prin organizarea celor două evenimente dorim să prezentăm experienţa şi expertiza noastră în trei domenii importante: floricultură, prepararea brânzeturilor şi a cărnii de viţel, domenii în care avem o istorie îndelungată, de care suntem foarte mândri. Importanţa pe care o acordăm celor două evenimente aniversare este cu atât mai mare cu cât au loc într-un moment de referinţă pentru istoria naţională a Olandei, abdicarea Majestăţii Sale, Regina Beatrix, şi învestirea noului Rege Willem-Alexander” a declarat Excelenţa Sa, domnul Matthijs van Bonzel, Ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos la Bucureşti,.

Concursul Naţional de Aranjamente Florale va avea loc pe 25 aprilie la Metropolis Center şi reprezintă un concurs realizat anual de ambasadă în preajma Zilei Naţionale a Olandei. Concursul de anul acesta, ajuns la cea de-a patra ediţie, reuneşte peste 50 de specialişti români în aranjamente florale şi va include sesiuni de demonstraţie şi un atelier de lucru susţinute de renumitul maestru în arta aranjamentelor florale olandeze, Jaap Wisse.

Cel de-al doilea eveniment, denumit „Excelenţa olandeză în domeniul brânzeturilor şi cărnii de viţel” îşi propune să aducă în atenţia specialiştilor din sectoarele de retail şi horeca expertiza şi calitatea olandeză în aceste două sectoare. Evenimentul va include degustări şi sesiuni de prezentare a sortimentelor de brânză olandeză şi a preparatelor din carne de viţel, precum şi a modului de servire a acestora cu diferite soiuri de vin românesc.

La eveniment vor lua parte Excelenţa Sa, domnul Matthijs van Bonzel, Ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos, domnul Reinder Schaap – Consilierul pe probleme agricole din cadrul Ambasadei şi reprezentanţi ai unor companii importante din Olanda din sectorul brânzeturilor şi cărnii de viţel, precum VanDrie Group, Unilac/Olandia Cheese şi Lekker.

Pentru detalii suplimentare:

 Caroline Seebregts, Tel: 021 208 6035, E-mail: bkr-pcz@minbuza.nl

Raluca Mănăila, Tel: 021 20 10 126, E-mail: raluca.manaila@ogilvy.com

Alina Meleşcanu, Tel: 021 20 10 124, E-mail: alina.melescanu@ogilvy.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.