Ambasadorul Olandei, pus la zidul tăcerii

0
1707

Discuţie aprinsă între preşedintele Traian Băsescu şi premierul olandez Mark Rutte

După războiul florilor şi blocajul pe Schengen, o nouă sămânţă de scandal apare în relaţiile dintre România şi Olanda. Ambasadorul trimis de Olanda aşteaptă de peste trei luni să fie primit la Cotroceni.

Primăvara a îngheţat relaţiile româno-olandeze. Noul ambasador olandez numit în România, Matthijs van Bonzel, aşteaptă de mai bine de trei luni să-i prezinte documentele de acreditare preşedintelui Traian Băsescu. Numai că, transmite Radio Netherlands, „şeful statului român nu a găsit timp să-l primească pe diplomatul olandez".

Potrivit cutumei diplomatice, un ambasador nou numit este primit să-şi prezinte scrisorile de acreditare în termen de 60 de zile de la sosirea sa în ţară, au explicat pentru „Adevărul" specialişti în relaţii internaţionale.

Surse din cercurile diplomatice susţin că tergiversarea are loc din cauza faptului că Olanda s-a opus aderării României şi Bulgariei la Schengen, pe motiv că nu ar combate eficient corupţia şi infracţionalitatea organizată. Până la ora închiderii ediţiei, nici Administraţia Prezidenţială şi nici Ministerul Afacerilor Externe din România nu au răspuns întrebărilor ziarului „Adevărul" cu privire la acest subiect.
…. 

Ambasadorul Olandei, pus la zidul tăcerii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.