Bancherii belgieni spun ca BCR are active performante

0
1475
Discover DexiaMai raman cateva saptamani inainte de privatizarea Bancii Comerciale Romane (BCR) si cateva luni pana la vanzarea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), iar expertii bancilor straine incep sa roiasca in jurul celor doua mari entitati romanesti. Dexia, unul din cele zece grupuri financiare inscriese pe lista privatizarii BCR, care urmareste indeaproape de circa doi ani si CEC, vrea sa intre in Romania cu orice pret. „Suntem aici pe termen lung. Am inceput deja sa facem angajari“, au declarat pentru „Averera“ oficialii Dexia.
Specialistilor Dexia le convine maniera in care statul isi vinde pachetul de actiuni la BCR, care „se aseamana foarte mult cu strategiile de vanzare din lumea occidentala“. Ei au decis sa nu participe in consortiu la privatizare nu numai pentru ca dispun de suficiente resurse singuri, insa si pentru ca in cazul unui consortiu „se isca multe discutii intre actionari“. Dexia are specialisti in toate domeniile bancare, 60 din ei studiind saptamana aceasta documentele BCR in „camera de date“ a bancii.

Spot Dexia

Discover the videoclip (WMV – 30M) Dexia si-a deschis anul acesta un birou local in Bucuresti care urmareste sa finanteze autoritatile locale si a inceput saptamana aceasta sa faca angajari: 10 tineri vor forma o prima echipa ce va fi instruita atat in tara de origine a bancii, Belgia, dar cat si in alte tari unde banca este prezenta. Cei 60 de experti ai bancii au intrat in „camera de date“ a BCR luni, si spun ca opinia generala este ca banca prezinta niste indicatori destul de buni, in termeni de crestere si cote de piata. Bancherii sunt interesati insa de intrarea in piata romaneasca. „Urmarim piata romaneasca de multa vreme. Suntem decisi sa venim in Romania. Cand pornim un lucru, si ne decidem asupra unei tari, inseamna ca suntem hotarati intr-o masura foarte mare sa fim prezenti acolo pe termen lung“, spune Stephane Vermiere, seful diviziei de Dezvoltare a Afacerii, Dexia.

sursa : Wall-Street.RO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.