Băsescu a apreciat „poziţia obiectivă” a Regatului Belgiei privind aderarea României la Schengen

0
1512

Preşedintele Traian Băsescu a apreciat, luni, cu ocazia încheierii misiunii diplomatice a ambasadorului Belgiei la Bucureşti, Leo d’Aes, poziţia obiectivă a Regatului Belgiei privind aderarea României la Spaţiul Schengen, cu respectarea strictă a criteriilor tehnice de evaluare.

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit în audienţă, luni, la Palatul Cotroceni, pe Leo d’Aes, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Regatului Belgiei în România, cu ocazia încheierii misiunii diplomatice în ţara noastră, conform unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit sursei citate, preşedintele Traian Băsescu a adresat mulţumiri autorităţilor de la Bruxelles pentru sprijinul constant acordat României în parcursul său european. În acest cadru, şeful statului a apreciat poziţia obiectivă a Regatului Belgiei privind aderarea României la Spaţiul Schengen, cu respectarea strictă a criteriilor tehnice de evaluare prevăzute în Tratatul de aderare a României la Uniunea Europeană.

"În discuţiile cu preşedintele României, ambasadorul d’Aes a subliniat faptul că există o foarte bună cooperare între autorităţile belgiene şi cele româneşti, menţionând, în special, pe cea din domeniul justiţiei", se mai arată în comunicat.

Băsescu a apreciat "poziţia obiectivă" a Regatului Belgiei privind aderarea României la Schengen

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.