Basescu, dupa Bruxelles: Olanda nu a respectat un angajament politic

0
1715

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, dupa intalnirea de la Bruxelles cu liderii UE, ca a ridicat problema nerespectarii angajamentului luat de Olanda, in septembrie, cu privire la aderarea Romaniei la spatiul Schengen.

"Am ridicat problema nerespectarii unor angajamente luate de Olanda si Finlanda. Si o sa va spun si de ce spun ca nu au respectat. Pentru aderare sunt doua obligatii majore: sa indeplineasca toate criteriile tehnice pentru acces in Spatiul Schengen si sa indeplineasca criteriile de aderare in zona euro. Romania, dar si Bulgaria, si-au indeplinit aceste obligatii, insa Olanda si Finlanda au refuzat aderarea. Olanda nu a respectat un angajament politic.

Eu am deblocat propunerea Olandei de a consolida reglementarile legate de spatiul Schengen. Deblocarea s-a facut in ideea ca Olanda va gasi formula realizarii unui compromis pentru accesul Romaniei in Schengen, iar pe urma premierul olandez a uitat acest lucru", a declarat duminica seful statului, dupa reuniunea Consiliului European.

Traian Basescu a spus ca nu vrea sa spuna ca premierul nu si-a tinut cuvantul, insa Olanda nu a respectat un angajament politic.

mai mult la :

Basescu, dupa Bruxelles: Olanda nu a respectat un angajament politic

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.