Bogdan Aurescu i-a prezentat omologului olandez argumentele României pentru aderarea la Schengen

0
1521

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, i-a prezentat, sâmbătă, omologului olandez, Bert Koenders, argumentele României în aşteptarea unei decizii favorabile privind aderarea la Schengen, cei doi convenind să identifice modalităţile cele mai potrivite pentru găsirea unei soluţii în acest sens.

2015.03.28_ba_olanda_7828

Potrivit unui comunicat MAE remis, duminică, MEDIAFAX, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, sâmbătă, o întrevedere cu omologul olandez, Bert Koenders.

Discuţiile de la Bucureşti dintre cei doi miniştri de externe au precedat deplasarea pe care aceştia o fac împreună, în cursul zilei de duminică, la marşul în memoria victimelor atentatului de la Tunis, din 18 martie 2015.

În cadrul discuţiilor, Bogdan Aurescu şi Bert Koenders s-au referit şi la chestiunea Schengen.

În contextul luptei antiteroriste, Bogdan Aurescu a prezentat argumentele pe care România, ca furnizor de securitate în regiune şi în UE, le consideră relevante, în aşteptarea legitimă faţă de o decizie favorabilă privind aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen, se arată în comunicatul MAE.

Aurescu a subliniat că aderarea României va întări capacitatea spaţiului Schengen de a combate fenomenele ilegale cu care se confruntă, respectiv va consolida securitatea UE.

Cei doi miniştri au convenit să rămână în contact pe acest subiect pentru a identifica modalităţile cele mai potrivite pentru găsirea unei soluţii.

http://www.mediafax.ro/politic/bogdan-aurescu-i-a-prezentat-omologului-olandez-argumentele-romaniei-pentru-aderarea-la-schengen-14076084

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.