Bombe atomice americane de patru ori mai puternice decât cele de la HIROSHIMA şi NAGASAKI, stocate pe teritoriul Olandei. Fost premier olandez: ”Este o nebunie”

0
1354

Într-un documentar National Geographic despre forţele aeriene olandeze, Ruud Lubbers, care a condus Guvernul Olandei în perioada 1982-1994, afirmă că a fost însărcinat în 1963, pe când lucra la baza aeriană de la Volkel, în apropiere de Eindhoven, să ajute la instalarea acolo a acestor arme nucleare tactice.

El a povestit în emisiunea televizată intitulată "Zborul timpului", difuzată sâmbătă seara şi redifuzată luni, că i s-a cerut să camufleze aceste bombe pentru a trece drept "piese normale" de armament, cu scopul de a se evita vreo bănuială asupra adevăratei lor naturi.

"Dacă mergeţi la Volkel, încă avem «piese» care îndeplinesc o funcţie nucleară", a declarat Lubbers. "Mă întreb de ce mai sunt acolo, pentru că eu consider că este o nebunie", a adăugat el.

Presa olandeză a subliniat că Lubbers, un politician de centru stânga, este oficialul de cel mai înalt rang din Olanda care a recunoscut astfel în mod oficial existenţa acestui arsenal nuclear pe teritoriul ţării sale, dar că acesta este oricum un "secret ştiut de toată lumea" de mai mulţi ani.

http://www.mediafax.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.