Comunicat de presă privind vizita unei delegații de judecători din Olanda la Consiliul Superior al Magistraturii

0
1488

În cursul zilei de azi, 28 octombrie 2015, domnul procuror Bogdan Gabor, vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii, a primit vizita de lucru a unei delegații de judecători de la Tribunalul din Rotterdam, Olanda.

Această vizită reprezintă un veritabil schimb de experiență între reprezentanții sistemului judiciar din România și cel din Olanda, acțiune prevăzută în cadrul proiectului ‘Îmbunătățirea eficienței și calității sistemului judiciar, cu accent pe alocarea echilibrată a resurselor printr-un management judiciar adecvat’.

Proiectul, derulat în colaborare cu Consiliul Judiciar din Olanda în perioada 2015 — 2016, are ca obiectiv creșterea eficienței și calității actului de justiție prin identificarea unor indicatori comuni, în cadrul unor schimburi de experiență directe dintre reprezentanți ai consiliilor judiciare și judecători din cele două țări.

nhow

Instanța parteneră în cadrul proiectului, din partea României, este Curtea de Apel București.

Întâlnirea a debutat cu prezentarea rolului, structurii și atribuțiilor consiliilor judiciare din România și Olanda, cu accent pe probleme de alocare a resurselor umane în cadrul sistemului judiciar al fiecărei țări.

Conducerea CSM a prezentat stadiul demersurilor privind desființarea unor instanțe și parchete, precum și stadiul derulării proiectului, respectiv rezultatele implementării unor indicatori de eficiență și calitate a actului de justiție din România prin aplicația STATISECRIS.

Au fost subliniate totodată măsurile luate în scopul degrevării judecătorilor de atribuțiile non — judiciare, prin preluarea acestor atribuții de către grefieri și implicit creșterea eficienței și calității activității judecătorilor.

În cadrul întâlnirii, Institutul Național al Magistraturii a fost reprezentat de domnul procuror Nelu Ciobanu, director adjunct.

Biroul de Informare Publică și Relații cu Mass Media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.