Cum arata viata unui student roman in Olanda

0
2168

O cafea in campusul universitar, un drum la facultate pe bicicleta, cursuri predate de profesori entuziasti si relaxati, rugbi in parc si seri in barul din complex, pe care tot studentii il administreaza. Cam asa arata o zi obisnuita pentru tanarul Dragos Dascalu, student la HAN University, in Olanda, tara care are unul dintre cele mai performante sisteme de invatamant din lume.

s2.ziareromania.ro
In timpul liceului, Dragos a avut sansa sa compare mai multe sisteme de invatamant, fie prin experiente proprii, fie din perspectiva studentilor straini pe care i-a intalnit. Marturiseste pentru Ziare.com ca si-a dorit sa faca parte dintr-un sistem modern, asa ca a aplicat la mai multe facultati cu programe de Inginerie Auto si Inginerie Mecanica din Anglia, Olanda si Danemarca.


„Dupa ce am ales facultatile la care doresc sa aplic, pas care nu a fost deloc usor pentru ca am vrut sa ma asigur ca voi gasi ceea ce caut in cadrul acestora, am urmat indrumarile consilierului meu educational care s-a asigurat tot timpul ca am toate documentele necesare: diplome, certificate, formulare etc. si apoi, cel mai important pas dupa parearea mea, intocmirea scrisorilor de motivatie si obtinerea recomandarilor scrise din partea profesorilor.

mai mult la :   http://www.ziare.com/diaspora/romani-strainatate/cum-arata-viata-unui-student-roman-in-olanda-1361834

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.