Evadare ca în filme dintr-o închisoare belgiană

0
1257

Poliţia belgiană este în urmărirea unui deţinut care a evadat în stil hollywoodian, după ce un complice a înscenat un accident de elicopter în curtea închisorii.

Îndrăzneţul plan de evadare pus la cale de banda lui Nordin Ben Àllal, duminică după-amiază, a implicat deturnarea unui elicopter şi forţarea pilotului să zboare către închisoarea "Ittre", aflată la 40 km de Bruxelles.

Aterizarea forţată a aparatului în curtea închisorii, în timpul marşului de seară al deţinuţilor, a rănit mai mulţi dintre aceştia. Diversiunea a permis lui Ben Àllal şi complicilor săi să ia ostatici mai mulţi gardieni, reuşind ulterior să scape într-o maşină care aştepta în faţa închisorii.

Autoturismul, găsit abandonat într-un oraş vecin, era echipat cu un girofar asemănător celor utilizate de maşinile poliţiei belgiene. Nu este prima dată când Ben Àllal, condamnat de mai multe ori pentru jaf armat şi spargeri de locuinţe a reuşit să evadeze în forţă. În august 2004 el a scăpat căţărându-se pe o scară de frânghie care fusese aruncată peste zidul închisorii.

sursa : Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.