Extremistii olandezi: Romanii si bulgarii sa fie exclusi din UE ‎

0
1821


Politicianul olandez de extrema dreapta, liderul Partidului Libertatii din Olanda (PVV), Geert Wilders, insista ca Bulgaria si Romania sa fie date afara din UE.

Dupa ce a vazut ca tema "musulmanilor dusmani" a cam apus, Wilders incearca sa-si inspaimante conationalii cu "fiorosii est-europeni".

Geert Wilders stie cum sa hraneasca sentimentele de teama ale conationalilor si sa creeze o fizionomie a inamicului invizibil. Ani la rand, atacurile lui au fost indreptate asupra musulmanilor. Probabil ca aceasta tema si-a epuizat resursele si, drept consecinta, conform sondajelor de opinie, partidul lui Wilders va pierde foarte multi votanti la alegerile parlamentare din 12 septembrie, noteaza Deutsche Welle.

Poate ca tocmai de aceea Wilders a lasat musulmanii de o parte, trecand la atacuri dure asupra "est-europenilor periculosi".

"De la 1 ianurie 2014, bulgarii si romanii nu vor mai avea nevoie de permis de munca pentru Olanda. In tara noastra vor veni cu sutele de mii. Daca e barbat, ministrul Muncii trebuie sa aiba grija ca granitele tarii noastre sa ramana inchise pentru bulgari si romani si dupa 2014. Il somez sa faca intocmai", a spus Wilders.

"Pe piata muncii, migratia est-europenilor ii va afecta pe ceilalti oameni. Au adus iadul pe strazile noastre, in orasele tarii noastre. Iata de ce nu trebuie sa lasam sute de mii de bulgari si romani sa ajunga in Olanda, peste doar un an. Ministrul Muncii trebuie sa previna aceasta catastrofa.

Daca se impune, ar trebui chiar sa blocheze decizia Bruxelles-ului si sa lucreze la o metoda prin care aceste doua tari sa fie scoase din UE", a incheiat Wilders.

Extremistii olandezi: Romanii si bulgarii sa fie exclusi din UE

Lasă un răspuns