Filmul „Comoara” al regizorului Corneliu Porumboiu va rula în premieră în Olanda

0
1634

Filmul „Comoara” al regizorului român Corneliu Porumboiu va rula în premieră în 25 august la FilmTheater the Movies din Amsterdam, proiecția fiind sprijinită de Institutul Cultural Român (ICR) din Bruxelles. Dana Linssen, cunoscut critic olandez de film, va realiza o scurtă introducere a lungmetrajului înaintea proiecției, transmite ICR într-un comunicat.

Pelicula va fi prezentată în luna august și în alte câteva cinematografe din Olanda (Amsterdam, Haga, Utrecht, Groningen, Haarlem, Eindhoven).

„Comoara”, distins la Cannes 2015 cu premiul Un Certain Talent al secțiunii Un Certain Regard și cu Premiul Zilelor Filmului Românesc la TIFF 2015, a avut un succes deosebit în Franța, unde a înregistrat peste 7 milioane de spectatori, având șase nominalizări la Premiile Cesar.

„Mă bucur că filmul va fi proiectat în mari cinematografe din Olanda și sper să placă publicului. Olanda este în sine un cinematograf deschis și sunt plăcut surprins de inițiativa ICR Bruxelles de a promova premiera și distribuirea filmului”, a declarat Corneliu Porumboiu pentru ICR Bruxelles.

FilmTheater The Movies, un simbol al Amsterdamului, este cel mai vechi cinematograf din oraș, fiind construit în 1912.

large_vtZnFDQfNhltyMX0xrDje07BV7c

Proiectul face parte din strategia ICR de promovare a cinematografiei românești în spațiul Benelux, se încheie comunicatul ICR.

AGERPRES/ (AS — editor: Lelia Bretan, editor online: Gabriela Badea)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.