FURTUL SECOLULUI. Tablourile din Rotterdam AU FOST ARSE

0
1662Ancheta privind furtul de tablouri de la muzeul Kunsthal din Rotterdam indică faptul că tablourile au fost arse de mama lui Radu Dogaru, unul dintre presupuşii hoţi.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au dispus expertizarea cenuşii ridicate în urma percheziţiilor efectuate la domiciliul femeii, la un laborator în materie de pictură care funcţionează în cadrul Muzeului Naţional de Artă. Rezultatul acestei expertize arată că cenuşa provine de la cel puţin un tablou ars.

"Cred că hoţii nu şi-au imaginat valoarea reală pe care o deţineau prin furt", a declarat criticul de artă Alexandru Ghilduş, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, care a adăugat că aceştia s-au speriat după ce furtul a fost mediatizat.

În noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012, şapte tablouri semnate de Pablo Picasso, Henri Matisse, Claude Monet, Paul Gauguin şi Lucian Freud au fost furate din muzeul Kunsthal din Rotterdam. Picturile făceau parte din colecţia privată a Triton Foundation, a afaceristului Willem Cordia şi erau asigurate pentru 18 milioane de euro.

Operele sustrase sunt "Tête d’Arlequin" de Pablo Picasso, "La Liseuse en Blanc et Jaune" de Henri Matisse, "Waterloo Bridge" şi "Charing Cross Bridge" de Claude Monet, "Femme devant une fenetre ouverte, dite la fiancée" de Paul Gauguin, "Autoportrait de Meyer de Haan" şi "Woman with Eyes Closed" de Lucian Freud.

http://www.antena3.ro/romania/furtul-secolului-tablourile-din-rotterdam-au-fost-arse-215931.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter

Lasă un răspuns