„Gânditorul de la Cernavodă” şi „Femeie şezând”, prezentate în Elveţia şi Belgia

0
1441

Statuetele "Gânditorul de la Cernavodă" şi "Femeie şezând" vor fi expuse pe 30 octombrie, timp de trei luni, la Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR), urmând să fie prezentate apoi în cadrul unui turneu european, la Olten (Elveţia), şi la Bruxelles (Belgia), informează MNIR.

Perechea de statuete, considerată simboluri ale României, va putea fi admirată la MNIR timp de trei luni, în cadrul expoziţiei "Naşterea unei mari expoziţii: A l’aube de ‘Europe. Les grandes cultures neolithiques de Roumanie". Expoziţia, care cuprinde peste 1.200 de piese provenind din 39 de muzee, este dedicată Neoliticului.

"Gânditorul de la Cernavodă" şi "Femeie şezând" vor fi ezpuse la MNIR într-o vitrină blindată, confecţionată special pentru această ocazie.

Vernisajul expoziţiei la MNIR se va desfăşura în onoarea vizitei Comisiei de Afaceri Externe a Senatului Parlamentului elveţian în România. La eveniment vor participa Dorin Marian, şeful Cancelariei Primului Ministru, Adrian Vieriţa, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe, Virgil Niţulescu, secretar general în cadrul Ministerului Culturii şi Cultelor, Philip Stahelin, preşedintele Comisiei Afacerilor Externe a Senatului elveţian şi Livio Hurzeler, ambasadorul Elveţiei în România.

Expoziţia este prezentată în avanpremieră publicului român, care va putea să revadă piese arheologice provenind din toată ţara, păstrate în depozitele muzeului, nefiind expuse de mai mulţi ani din cauza lucrărilor de renovare.

Expoziţia "Naşterea unei mari expoziţii: A l’aube de ‘Europe. Les grandes cultures neolithiques de Roumanie", va fi expusă în iunie 2008, la Olten, în Elveţia, continuând apoi turneul european la Muzeul Regal de Artă şi Istorie de la Bruxelles.

sursa : mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.