Gest diplomatic fără precedent: Olandezii îl fac mincinos pe șeful diplomației române!

0
1613


2 februarie anul curent. Șeful diplomației române, Titus Corlățean, merge în vizită oficială la Haga și este primit de omologul său din Regatul Țărilor de Jos. Câteva ore mai târziu, Ministerul român de Externe transmite un comunicat victorios către națiune: "Ministrul olandez de Externe, Frans Timmermans, i-a transmis omologului român, Titus Corlăţean, aflat, marţi, în vizită oficială la Haga, că Guvernul Olandei nu mai condiţionează aderarea României la Schengen de MCV."

Și descoperim un comunicat în care nu se scrie nimic din ceea ce anunțase Titus Corlățean la București. Din contră, olandezii vorbesc de o atenție specială acordată celebrului MCV. Ne punem întrebări deoarece este evident că cineva a mințit. Mergem pe fir. Contactăm cabinetul șefului diplomației olandeze, mergem inclusiv până la cabinetul premierului din Regatul Țărilor de Jos.

Olandezii dau din umeri, nu au auzit de o astfel de declarație făcută de Frans Timmermans, șeful diplomației de la Haga. Ne promit însă o reacție oficială în câteva zile. Mergem în Olanda la Jan Willem Bos, cel mai important traducător din limba română. Domnia-sa acceptă să consulte media olandeză și declarațiile oficiale. Nici vorbă să găsească ceva care să susțină declarațiile ministrului român de externe.

Citiţi mai mult: Gest diplomatic fără precedent: Olandezii îl fac mincinos pe șeful diplomației române! – Guvern > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/gest-diplomatic-fara-precedent-olandezii-il-fac-mincinos-pe-seful-diplomatiei-romane-1024646.html#ixzz2LRpAYVPM
EVZ.ro

 

Lasă un răspuns