Halucinanta poveste a tablourilor de Matisse, Picasso şi Monet furate de doi români din Olanda. „Am făcut focul, am dezgropat tablourile şi le-am ars. Au ars repede”

0
1441

Procurorii DIICOT care anchetează furtul ablourilor din Olanda arată că Radu Dogaru şi Adrian Procop  au intrat în muzeul Kunsthal din Rotterdam folosind un patent şi au sustras în 2 minute şapte tablouri în valoare de 18 milioane euro. Anchetatorii au refăcut filmul celui mai mare jaf de tablouri comis de români. Procurorii spun că tablourile au fost transportate din Olanda în România ascunse în perne. În România, tablourile semnate de  Matisse, Picasso, Monet au fost îngropate în pământ într-un cimitir. Mama unuia dintre inculpaţi susţine că a ars într-o noapte tablourile care au făcut parte dintr-o colecţie unică în lume. Procurororii nu sunt convinşi şi au cerut expertizarea cenuşii.

Procurorii DIICOT i-au trimis luni în judecată pe Radu Dogaru, Eugen Darie, Alexandru Bitu, Olga Dogaru, Petre Condrat şi, în lipsă, pe Adrian Procop, în dosarul privind furtul celor şapte tablouri de la muzeul Kunsthal din Rotterdam.  Dogaru şi Procop sunt acuzaţi că, în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012, au intrat prin efracţie în muzeul Kunsthal din Rotterdam, cu complicitatea lui Darie, de unde au furat şapte picturi în ulei şi acuarele. Valoarea prejudiciului a fost estimată la 18 milioane de euro.

Procurorii arată în rechizitoriu că cei cinci inculpaţi originari din Măcin, Tulcea, s-au stabilit la începutul anul 2012 în Olanda, Belgia şi Luxembourg, unde acţionau ca proxeneţi ai iubitelor lor, dar în acelaşi timp comiteau furturi din locuinţe şi înşelăciuni cu carduri.

Halucinanta poveste a tablourilor de Matisse, Picasso şi Monet furate de doi români din Olanda. „Am făcut focul, am dezgropat tablourile şi le-am ars. Au ars repede”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.