Luxemburgul si puternicul sau sistem financiar sunt expuse unui eventual „accident politic” in Zona Euro

0
1384


Luxemburgul si puternicul sau sistem financiar sunt expuse unui eventual "accident politic" in Zona Euro, a afirmat luni Fondul Monetar International, intr-o aluzie voalata la Grecia, relateaza AFP.

"Un accident politic in zona euro ar putea provoca o criza financiara care va consuma regiunea", a precizat FMI, in concluziile preliminare ale raportului sau anual asupra economiei luxemburgheze.

Fondul nu a facut mai multe precizari legate de ce intelege printr-un "accident politic".

Institutia avertizase in 7 mai, inaintea alegerilor legislative din Grecia care au permis accesul in parlament a partidelor contestatare, ca se va abtine de la orice comentariu legat de situatia din aceasta tara pana cand nu se va forma un guvern.

Potrivit FMI, "o intensificare a crizei in Zona Euro va avea repercusiuni asupra Luxemburgului prin intermediul canalelor economice reale si financiare".

"O incetinire in Zona Euro va creste somajul, ar putea altera capacitatea gospodariilor de a rambursa imprumuturile si pe cale de consecinta va degrada calitatea activelor bancilor orientate spre piata interna. Aceste evolutii ar putea afecta si conturile publice", a adaugat institutia financiara.

FMI face un comentariu voalat asupra Greciei, avertizand ca puternicul sistem financiar din Luxemburg ar putea fi afectat de un "accident politic"

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.