Ministru olandez: Progresele pe justiţie sunt vizibile, mai ales în România. Despre Schengen discutăm la vară

0
1489

Olanda vrea două rapoarte pe justiţie, a remarcat "progrese vizibile" în ambele ţări, mai ales în privinţa Românie, dar şi Bucureştiul mai are de arătat "multe rezultate în combaterea corupţiei în cazul achiziţiilor publice", a declarat pentru Adevărul, ministrul olandez pentru Afaceri Europene.

"Progrese sunt vizibile în ambele ţări, în special în România. Este un pas înainte dar mai sunt multe de făcut. Olanda doreşte două rapoarte consecutive care să indice progrese ireversibile şi de lungă durată în combaterea corupţiei şi crimei organizate. Vom vedea în iulie, după raportul complet al Comisiei Europene", a declarat, pentru Adevărul Europa, ministrul olandez pentru Afaceri Europene, Ben Knapen.

Comisia Europeană a prezentat astăzi raportul interimar pe justiţie în privinţa României şi Bulgariei aflate sub monitorizare în cadrul Mecanismului pentru Cooperare şi Verificare încă de la aderare.

Raportul este prezentat la fiecare şase luni. Evaluarea finală este prigramată în vara lui 2012 şi, de această dată va fi una multianuală.

Reprezentanţii Comisiei Europene au spus de multe ori şi au mai precizat şi astăzi: Nu există nicio legătură între monitorizarea pe justiţie şi aderarea la Schengen a României şi Bulgariei. Cel puţin, ar trebui să li se dea o perspectivă, a precizat Michele Cercone, purtător de cuvânt al Comisarului UE pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmstrom.

Ministru olandez: Progresele pe justiţie sunt vizibile, mai ales în România. Despre Schengen discutăm la vară

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.