Continuă să curgă mesajele de revoltă după ce mii de români din străinătate nu au reușit să voteze, deși au așteptat ore în șir la consulate și la ambasade. Monica Tuduce relatează pentru G4Media.ro că, deși a stat 8 ore la coadă, tot nu a reușit să voteze la ambasada României din Luxemburg. Redăm mai jos integral mesajul cititorului G4Media.ro

”Ce s-a întâmplat azi la Luxemburg ne-a umilit îngrozitor.

După o așteptare de 8 ore NU am reușit să votez. Nici în cele mai pesimiste gânduri nu credeam că nu voi ajunge să votez.

Am ajuns la ambasadă la ora 13:00. Coada era deja foarte mare, estimam cam 800 de persoane. Până în jurul orei 16:00-17:00, coada înainta cât de cât și eram toți optimiști, ne ziceam „încă două ore”, apoi „încă trei”.

Apoi, s-a întâmplat ceva. Mai târziu, oamenii vorbeau că pe la orele 16:00 s-au închis 2 cabine de vot, pe motiv de pauză de masă?!? Mi-a fost evident că votul se derulează îngrozitor de încet. Lăsau să intre numai 5 persoane odată. Cei care votau au spus că procedura era divizată, trebuia să treci pe la trei mese până să votezi, plus că în cabine votanții își făceau poze și selfie-uri, mai tărăgănau și ei.

Ambasada a fost prost organizată sau… bine sfătuită… Pe situl ambasadei apar peste 4600 de români înregistrați în Luxemburg. Din țările limitrofe au venit mulți români, din Germania și Franța unde secțiile de la Nancy și Saarbrucken se desființaseră.
Deci ei trebuiau să se aștepte la o prezență de cel puțin 7000 de persoane și să estimeze dimensionarea secției de votare în consecință. Da, au făcut-o: 5 cabine de vot cu pauză de masă!
În final, am aflat că au votat 1600 de persoane!

Am observat și câteva grupuri care încercau să facă diversiuni, să deturneze cozile și să facă scandal. Consumau la greu băuturi alcoolice și țipau, scandând lozinici, dar era evident că încercau să tulbure liniștea.

A fost și televiziunea RTL și a filmat îmbulzeala.

La ora 8 din ambasadă a ieșit o persoană pe acoperișul clădirii să ne citească articolul din Legea electorală care spune că secția se închide la ora 21:00 adăugând că „cei care se află în interiorul sălii de vot la ora 21:00 pot vota”. Oamenii l-au huiduit. Au chemat poliția luxemburgheză, iar la ora 21:00 ne-au închis ușile în nas iar poliția luxemburgheză s-a postat în fața lor.

Cel puțin 300 de persoane mai erau în fața ambasadei.”

mai mult la : www.g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.