O romanca are cea mai buna teza din Olanda

0
1729

Romanca Raluca Marin-Perianu a castigat Premiul "Fizician Christiaan Huygens" pentru cea mai buna teza de doctorat din Olanda din anul 2008. Teza, intitulata "Wireless Sensor Networks in Motion", are o contributie semnificativa in dezvoltarea tehnologiei informatiei si telecomunicatiilor. Raluca este primul roman care obtine un asemenea premiu si este pentru prima data cand Universitatea TWENTE obtine o asemenea recunoastere. Ea va primi premiul in valoare de 10.000 de euro de la ministrul olandez al Educatiei, Ronald Platerk, pe data de 7 octombrie. Pentru rezultatele

cercetarii in domeniul retelelor de senzori miniaturali, Raluca a fost nominalizata si pentru Premiul "Simon Stevin Gazel", acordat de fundatia tehnologica olandeza STW. Retelele de senzori miniaturali au aplicabilitate in domenii precum operatiuni militare, supraveghere si control, telecomunicatii, transport si logistica, sanatate, sport.

Raluca a absolvit impreuna cu sotul ei, Mihai Marin-Perianu, Facultatea de Automatica si Calculatoare din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti, au studiat si in Franta impreuna, iar de cinci ani sunt plecati in Olanda la Universitatea TWENTE. In prezent, Raluca este cercetator postdoctoral in departamentul Pervasive Systems din cadrul Universitatii Twente si co- fondator al companiei Inertia Technology.

» Christiaan Huygens a fost un important savant olandez, care a elaborat teoria ondulatorie a luminii, a formulat ecuatiile fortei centrifuge si ciocnirii elastice si a descoperit satelitul Titan.
O romanca are cea mai buna teza din Olanda

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.