Oamenii de ştiinţă au descoperit o femeie misterioasă în cadrul unui tablou de van Gogh

0
1487

O echipă de cercetători belgieni şi olandezi a descoperit în tabloul ”Petec de iarbă”, realizat de Vincent van Gogh în 1887, portetul unei femei misterioase. Descoperirea a fost făcută prin intermediul unei tehnci moderne care utilzează razele X.

Foto (1)

Oamenii de ştiinţă ştiau deja că în acea pictură se mai găseşte un portret, sau ceva semănător, numai că nu reuşiseră să afle cum arăta el. De asemenea, era bine cunoscut obiceiul lui van Gogh de a picta peste o lucrare deja existentă, în unele cazuri chiar şi de trei ori, informează msnbc.com.

Folosind noua tehnologie cu raze X, cercetătorii au descoperit în mijlocul tabloului, realizat în cea mai mare parte în tonuri de verde şi albastru, un portret pictat în maro şi tonuri de roşu. 

Noua tehnică, folosită de cercetătorii de la Universitatea Tehnică Delft din Olanda şi Universitatea din Antwerp, Belgia, este considerată o îmbunătăţire esenţială a radiografiei cu raze X, metodă utilizată până acum pentru a dezvălui straturi ascunse şi în alte picturi celebre. 

Noul portret descoperit în pictura lui van Gogh va fi utilizată de istoricii de artă pentru a interpreta şi a înţelege mai bine evoluţia operei celebrului pictor olandez. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.