Olanda a închis ecluza care protejează gura fluviului Rin

0
1743
click pentru video ProTV :

Avertizaţi că furtuna din Marea Nordului ar putea aduce valuri uriaşe care să le inunde porturile, olandezii au închis gigantica ecluză care protejează gura fluviului Rin.

Uriaşa ecluză Maeslant, care protejează portul Rotterdam şi zona din apropiere, va fi închisă complet, pentru prima oară de când a fost construită. Ceea ce înseamnă că şi traficul de pe cursul inferior al Rinului va fi blocat în întregime până la trecerea furtunii.

Ecluza Maeslant este punctul central al unui întreg sistem de diguri şi baraje. De rezistenţa lor depinde viaţa a 16 milioane de olandezi care trăiesc sub nivelul mării.

Spre deosebire de sistemul Moise, menit să protejeze Veneţia, cu ajutorul unor diguri mobile care pot fi ridicate sau lăsate după voie, sistemul din Olanda trebuie să facă faţă unor furtuni foarte puternice.

De aceea, porţile au 22 de metri înălţime, iar cu anvergura de 210 de metri pentru fiecare, ele închid complet gura fluviului, protejând oraşul.

Londonezii au şi ei emoţii, chiar dacă oficialii le-au promis că sistemul de ecluze de pe Tamisa este impenetrabil. Până una alta, localnicii din aval de Londra s-au apucat să-şi protejeze casele cu saci de nisip şi rămân în alertă până la trecerea furtunii.

sursa : ProTV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.