Olanda a ridicat gradul de alertă teroristă

0
1637

Coordonatorul naţional pentru lupta împotriva terorismului, Dick Schoof, s-a întâlnit cu miniştrii înainte de şedinţa de guvern săptămânală, dar şi cu primarii oraşelor mari.

Olanda a ridicat gradul de alertă teroristă şi au fost luate măsuri suplimentare de protecţie a clădirilor organizaţiilor evreieşti, sinagogi şi centre culturale.

m1ozk5mabp73

În plus, în Amsterdam şcoala ortodoxă evreiască a fost închisă.

Olandezii sunt sfătuiţi să alerteze poliţia imediat dacă observă ceva suspect.

După evenimentele din ţara vecină, nivelul de alertă rămâne substanţial în regatul Ţărilor de Jos, ultimul înainte de cel maxim, critic.

Aceasta înseamnă că un atac terorist este oricând posibil pe teritoriul ţării, fără ca în acest moment să existe ameninţări concrete, a reiterat astăzi coordonatorul naţional pentru lupta împotriva terorismului. Dick Schoof s-a întâlnit şi cu miniştrii înainte de şedinţa de guvern săptămânală, dar şi cu primarii oraşelor mari, ca Amsterdam, Rotterdam şi Utrecht.

La finalul întâlnirii, declaraţiile au fost rezervate, fără prea multe amănunte şi susţinând că întâlnirea a fost stabilită înainte de evenimentele din Belgia. „Nu pot să vă dau amănunte despre subiectele abordate, dar a fost o întâlnire obişnuită, ca multe altele, în care am vorbit despre actualitate” – a spus Ahmed Aboutaleb, primarul musulman al Rotterdamului.

„Toată lumea trebuie să fie în alertă. În rest facem tot ce se poate pentru populaţie” – au fost cuvintele primarului din Utrecht, Jan van Zanen.

La întrebarea dacă cei arestaţi în Belgia au legături sau nu în Olanda, ministrul justiţiei, Ivo Opstelten, a evitat să răspundă, însă a menţionat faptul că situaţia este îngrijorătoare.

De menţionat că localitatea Verviers este la mai puţin de 50 de km de graniţa cu Olanda.

 

Olanda a ridicat gradul de alertă teroristă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.