Olanda: Drogurile și prostituția aduc 2,5 MILIARDE EURO în economie

0
1708

amsterdam05

Faimoasele cartiere cu felinare roșii și cafenelele olandeze care vând droguri ușoare au contribuit anual cu 2,5 miliarde de euro la economia Olandei, au informat miercuri autoritățile olandeze, transmite Reuters, citata de Agerpres.

Potrivit calculelor oficiale publicate miercuri, realizate în conformitate cu noile directive europene, drogurile și prostituția au fost responsabile pentru aproximativ 0,4% din Produsul Intern Brut. Aproximativ jumătate din consum este domestic, majoritatea în cafenele și bordeluri, iar restul este asigurat de exporturi, în principal de droguri, a precizat Oficiul de statistică din Olanda.

‘Este ușor mai puțin decât consumul total de pâine și probabil puțin mai mult decât consumul total de brânză’, a precizat purtătorul de cuvânt al oficiului de statistică Peter Hein van Mulligen.

Țările din întreaga regiune implementează noile reguli statistice ale Uniunii Europene care, printre altele, cer ca estimările privind profiturile din prostituție și vânzarea de droguri să fie incluse în veniturile naționale.

La începutul acestei luni, șeful Direcției de Conturi Naționale din cadrul Institutului Național de Statistică, Adriana Ciuchea a declarat că România va introduce în calculul Produsului Intern Brut producția, importul și consumul de droguri, prostituția și traficul cu alcool și tutun începând cu datele aferente anului 2012, care vor fi prezentate în septembrie 2014, având în vedere că este obligată să recalculeze PIB-ul potrivit noii metodologii valabile la nivel european.

mai mult la :  http://www.revista22.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.