Olanda privatizează banca ABN Amro pentru 15 mld. €

0
1654

Guvernul Olandei a decis privatiza­rea băncii ABN Amro, naţionalizată în timpul crizei financiare şi estimată la cel puţin 15 miliarde de euro.

Decizia de privatizare a băncii a fost luată într-o şedinţă de guvern de săptă­mâ­na trecută, iar procedura va fi efec­tuată până la sfârşitul anului 2015.

abn-amro-financial-center

„Prima etapă, în care vor fi scoase la vânzare 20-30 % din acţiunile băncii, va avea loc în trimestrul al patrulea din 2015“, a declarat un oficial guverna­men­tal olandez.

Ministrul olandez al finanţelor, Jeroen Dijsselbloem, speră să obţină cel puţin 15 mld. euro din privati­za­rea ABN Amro, sumă care va fi utilizată pen­tru reducerea cuantumului datoriei ţării.

La începutul acestui an, privatizarea băncii a fost amânată după ce a ieşit la suprafaţă faptul că ABN intenţiona să acorde o majorare salarială de 100.000 de euro majorităţii directorilor săi cu ex­cep­ţia preşedintelui executiv al băncii, Gerrit Zalm. Vestea a stârnit un val de cri­tici din partea mass-media şi poli­ti­cienilor, potrivit Financial Times.

mai mult la :  http://www.zf.ro/business-international/olanda-privatizeaza-banca-abn-amro-pentru-15-mld-14326533

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.