OLANDA râde de ideea aderării ROMÂNIEI la Schengen. Ministrul de Externe al Olandei a avut o reacţie jignitoare. Tu ce părere ai?

0
1674

Ministrul de Externe al Olandei, Frans Timmermans, a pufnit în râs când a fost întrebat de presa de la Bucureşti dacă România este pregatită pentru aderarea la spaţiul Schengen, incidentul fiind relatat de presa din Ungaria, potrivit B1TV.

„Liderul diplomaţiei olandeze a pufnit în râs, când a fost întrebat despre aderarea României la spaţiul Schengen. El a catalogat întrebarea ca fiind foarte bună, dar a lăsat-o fără răspuns”, scriu jurnaliştii de la Nepszabadsag. Publicația de la Budapesta îl citează apoi pe președintele comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților, Korodi Attila (UDMR), care spune:”Nu există nicio șansă pentru aderarea României la spațiul Schengen. De fapt, șansele sunt la fel de mari ca în septembrie 2011, cand guvernul olandez a blocat aderarea României și Bulgariei”.
„Cred ca s-a mai diminuat opoziția verbală a Olandei față de România, dar din asta nu se pot trage concluzii privind aderarea la spațiul Schengen. Chiar dacă se va obține acordul Olandei, va apărea un alt stat din vest care să-și exercite dreptul de veto. Acum câțiva ani, Franța era mult mai vocală decât Olanda. Relațiile de prietenie din interiorul familiilor partidelor europene sunt irelevante în acest context”, a adăugat fostul ministru.

„Este evident pentru toata lumea ca justitia din Romania se imbunatateste de la an la an, dar tarile din Vest sunt in continuare interesate sa tina Romania si Bulgaria in sah. Ele transmit un mesaj clar propriilor concetateni ca nu vor lasa esticii sa impovareze vestul Europei.

OLANDA râde de ideea aderării ROMÂNIEI la Schengen. Ministrul de Externe al Olandei a avut o reacţie jignitoare. Tu ce părere ai? | DEZBATEREA ZILEI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.