Olanda şi-a tăiat singură craca ‎

0
1810

Bert van Marwijk, selecţionerul prea încrezător în strategie şi în starurile sale obosite, a aruncat Olanda în prăpastia fotbalului.

Pînă și secunzii lui au sperat că, în disperare de cauză și în perspectiva unei victorii la minimum două goluri diferență, Van Marwijk va alcătui o echipă mai ofensivă în meciul de totul sau nimic cu Portugalia. Care să aibă mai multă viață în ea și, concret, să fructifice mai bine potențialul golgeterilor Huntelaar și Van Persie, primul liderul eficacității în Bundesliga, celălalt în Premier League. Înainte de a depinde de rezultatul întîlnirii dintre Danemarca și Germania, Olanda depindea de ea însăși.

Antrenamentul înşelător
Desfășurat pe ploaie la Kharkiv, ultimul antrenament părea să le dea dreptate celor care așteptau o schimbare. Lăsîndu-i rezerve pe fundașii laterali Van der Wiel și Willems (18 ani și 72 de zile, cel mai tînăr jucător din istoria CE, înaintea lui Scifo, 18Ă145 în 1984), selecționerul i-a folosit pe Boulahrouz și pe Schaars în benzi. Încă mai încurajator, l-a testat pe Kuyt într-o linie de mijloc lărgită la 5 și l-a împins pe Van Persie al doilea vîrf lîngă Huntelaar, la pîndă, la gol. Destui au crezut că Van Marwijk, trezit la realitate de dușurile reci servite de danezi și de nemți, se va lepăda, în sfîrșit, de sistemul 4 – 2 – 3 – 1 și-l va transforma într-un 3 – 5 – 2 mai laborios, mai elastic, mai eficient.

mai mult la :

Olanda şi-a tăiat singură craca

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.