Olandezii fac legea în K1

0
1715
Inventat în Japonia, fenomenul K1 este dominat de olandezi. Peter Aerts, Ernesto Hoost, Remy Bonjasky şi Semmy Schilt au câştigat 13 finale din cele 15 disputate până în prezent.

Prima gală de K1 a fost organizată în 1993 la Tokyo de maestrul Kazuyoshi Ishii. În faţa a 10.000 de spectatori, Branko Cikatici şi-a adjudecat primul titlu de campion al noii discipline. Pentru că evenimentul a stârnit un interes uriaş, organizatorii au decis ca toate finalele să se dispute, din acel moment, în Japonia. În 1994 şi 1995, Peter Aerts, practicant de box thailandez, şi-a trecut în palmares primele două titluri mondiale, iar în 1998 l-a reuşit şi pe cel de-al treilea.

Dacă japonezii au inventat K1-ul, olandezii l-au dus la perfecţiune. Dintre cele 15 finale disputate până în prezent, 12 au fost câştigate de batavi. Alături de Peter Aerts, şcoala de kickbox olandeză a produs valori pe bandă rulantă, printre care şi deţinătorul recordului de finale câştigate, Ernesto Hoost, cu patru succese, sau Remy Bonjasky, campionul din 2003 şi 2004. În ultimii 3 ani, pe Semmy Schilt nu l-a putut opri nimeni. Olandezul de doi metri şi 12 centimetri şi 130 de kilograme a dat de pământ cu toţi adversarii, iar specialiştii spun că nimeni nu-l poate învinge în acest moment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.