Olandezii fac piste de bicicleta incalzite subteran LA O PATRIME din pretul aruncat de Primarie pe „benzile galbene” din Bucuresti

0
1315


Am tras cu ochiul la ce fac vecinii nostri din Europa, mai exact Olandezii, unde mersul pe bicicleta este o prioritate nationala, avand in vedere ca sunt 18 milioane de biciclete in circulatie, la o populatie de mai putin de 17 milioane. Olanda are peste 35.000 de kilometri de piste de bicicleta in tara.

Ce este insa interesant este ca Olandezii au inceput implementarea unui program ce propune piste de bicicleta incalzite subteran pentru a incuraja folosirea mijloacelor de deplasare pe doua roti si in timpul iernilor. Si mai interesant este pretul – intre 20 si 40.000 de euro/km.

In Romania, pe kilometru de dungi galbene intrerupte din cand in cand de o bicicleta alba s-au cheltuit, in medie, 90.000 euro/km, de trei-patru ori mai mult.

Olandezii spun ca, urmare a incalzirii subterane a pistelor de biciclete, vor economisi sume importante ca urmare a reducerii accidentelor si a cantitatii mult mai mici de sare necesare pentru mentinerea lor in buna stare.

Wall-Street.ro propune “fortarea mainilor” autoritatilor pentru a obtine un pret cel putin la fel de bun ca in Olanda pentru viitoarele piste de biciclete din Bucuresti. Cereti, prin comentarii, o licitatie cat mai transparenta, publica si care sa nu se limiteze in comunicare la companii romanesti. Cereti calitate, preturi bune si respect, garantie nu doar de doi ani sau mai putin, cat pretind cei de la Administratia Strazilor ca au avut fostele piste de biciclete din Bucuresti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.