Olandezii, la urne pentru un vot simbolic asupra Bruxelles-ului

0
1637

Alegătorii olandezi urmează să decidă miercuri dacă resping acordul de asociere între Uniunea Europeană și Ucraina, în cursul unui referendum consultativ devenit vot simbolic asupra legitimității Bruxelles-ului, comentează AFP.

Birourile de vot — instalate în școli, gări și magazine — vor fi deschise în toată țara între orele 07:30 (05:30 GMT) și 21:00 (19:00 GMT).

Sondajele prevăd o victorie lejeră pentru ‘Nu’ în ajunul votului asupra acestui acord care urmărește să întărească dialogul politic, precum și schimburile economice și comerciale între UE și Ucraina.

BN-KT316_dutche_J_20151014085722

‘Ideile sunt foarte divizate și în același timp există un grup mare care nu și-a format opinia’, afirmă institutul de sondaje Ipsos. Dacă 37 % dintre persoanele intervievate se declară pentru ‘Nu’, 33 % intenționau să voteze ‘Da’, restul fiind nedeciși.

Votul este urmărit cu neliniște în Ucraina, unde refuzul fostului președinte prorus Viktor Ianukovici în 2013 de a semna acest acord a provocat revolta proeuropeană din Piața Independenței (Maidan) și căderea guvernului său.

Pentru Kiev, care și-a trimis miniștri să desfășoare campanie în Olanda, acest acord reprezintă o ‘nouă eră’, în timp ce Moscova îl consideră o imixtiune a europenilor în sfera sa de influență.

mai mult la :  http://www.agerpres.ro/externe/2016/04/06/olandezii-la-urne-pentru-un-vot-simbolic-asupra-bruxelles-ului-07-56-11

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.