Olandezii vor plantaţii de cannabis

0
1459

Zeci de primari ai marilor oraşe olandeze susţin un proiect care propune cultivarea de cannabis în ferme de mari dimensiuni, pentru a aproviziona cu marijuana celebrele cafenele din Amsterdam, Eindhoven sau Roosendaal.

Potrivit iniţiatorilor, proiectul se vrea a fi o piedică în calea comerţului ilegal de stupefiante în Olanda. Statisticile arată că, anual, traficanţii din Olanda vând droguri în valoare de aproximativ două miliarde de euro.

Legea olandeză permite posesia şi comercializarea unei cantităţi de maxim cinci grame de marijuana.

"Este timpul să avem un sistem de plantaţii, pentru a putea controla preţul şi calitatea la marijuana", a spus primarul din Eindhoven, citat de presa olandeză.

Autorităţile susţin că traficanţii "fură" clienţii cafenelelor, cărora le oferă droguri mult mai puternice şi periculoase. Planurile pentru o plantaţie de cannabis vor ajunge pe masa guvernului olandez în următoarele zile.

Un sondaj efectuat recent arată că 80% dintre olandezi sunt de acord cu consumul de droguri uşoare în cafenelele olandeze.

O altă problemă este că, în următoarele luni, circa 20% dintre cafenele din Amsterdam vor trebui închise. Motivul este că acestea sunt amplasate la mai puţin de 250 de metri de unităţi de învăţământ…. EVZ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.