Părerea unui europarlamentar olandez: Intrarea României în Schengen ar putea fi amânată cu cinci ani

0
1434


Wim Van de Camp, europarlamentar oladez, a afirmat că intrarea României în spaţiul Schengen poate fi amânată chiar şi cu cinci ani. Europarlamentarul este de părerea că România ar trebui să îşi rezolve problemele pe plan intern, înainte de a adera la Schengen.

Europarlamentarul olandez  Win Van de Camp spune că ţara noastră nu ar trebui să ceară zilnic să intre în Schengen, ci să îşi vadă de treabă pe plan intern.

Van de Camp crede că România ar mai putea astepta încă cinci ani ca să intre în Schengen, din cauza problemelor rămase nerezolvate în această zonă a Europei, după cum a a declarat într-un interviu acordat publicaţiei caleaeuropeana.ro.  Europarlamentarul olandez îi recomandă României să nu se lase descurajată, pentru că cerinţele care îi sunt adresate sunt în avantajul ei.

Van de Camp a mai spus că că ţara noastră nu ar trebui să ceară zilnic să intre în Schengen, ci să îşi vadă de treabă pe plan intern.

Surse europene au declarat că o decizie finală cu privire la aderarea României nu va fi luată acum în cadrul Consiliului JAI

Premierul Victor Ponta spunea că Parisul susţine aderarea. De partea cealaltă, surse diplomatice de la Bruxelles spun însă că şi Franţa se opune aderării României la Schengen, alături de Germania, Finlanda şi Olanda.

Joi a început la Bruxelles reuniunea Consiliului JAI, la care participă şi ministrul de interne Radu Stroe, şi unde ar fi trebuit să fie luată în discuţie aderarea României şi Bulgariei la Schengen.

…   http://m.rtv.net/article/69583

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.