Parlamentul European cere Olandei sa condamne site-ul xenofob creat de PPV impotriva est-europenilor. „Tacerea guvernului olandez este intolerabila” – Guy Verhofstadt

0
1577


Deputatii europeni au cerut marti guvernului olandez sa condamne crearea unui site care cere cetatenilor olandezi sa posteze nemultumirile legate de imigrantii din Europa de Est, relateaza AFP. Site-ul a fost creat de partidul de extrema-dreapta PVV, care sustine guvernul olandez.

"Imi doresc ca premierul (Mark Rutte) sa-si asume responsabilitatile si sa condamne acest site (…) Nu putem tolera din partea unui partid membru al unei coalitii guvernamentale apeluri la ura impotriva cetatenilor unei alte tari membre", a spus presedintele francez al Partidului Popular European (PPE, conservatori) Joseph Daul.

El a deplans faptul ca Rutte, invitat sa se exprime in fata Parlamentului European, a ales sa absenteze de la dezbateri.

"Tacerea guvernului olandez este intolerabila", a spus, la randul sau, belgianul Guy Verhofstadt, seful grupului ALDE.

Verzii au denuntat un "scandal" si au cerut ca Amsterdamul sa isi asume "responsabilitatile". "Ar trebui sa-si gaseasca o majoritate printre partidele care sunt in acord cu Europa de astazi", a declarat co-presedintele grupului, Cohn-Bendit, intr-o conferinta de presa a ecologistilor.

Parlamentul European cere Olandei sa condamne site-ul xenofob creat de PPV impotriva est-europenilor. "Tacerea guvernului olandez este intolerabila" – Guy Verhofstadt

Lasă un răspuns