PRIMA REACŢIE EXTERNĂ după revocarea lui Papici. Ambasadorul Olandei: „Trebuie cu totii să ne abţinem de la comentarii şi INTERFERENŢE în politicile Procuraturii”

0
1317

Revocarea procurorului Lucian Papici, asumată public de premierul Victor Ponta şi pusă în practică de procurorul general Tiberiu Niţu, a avut ecou ecou nu rămâne în rândul diplomaţilor europeni acreditaţi la Bucureşti. Prima reacţie pe acest subiect a fost dată de ambasadorul Olandei în România, Mattheus van Bonzel, care a atras atenţia, în scandalul schimbării conducerii celei mai importante secţii a DNA, că „trebuie cu totii să ne abţinem de la comentarii şi interferenţe în politicile Procuraturii”.

Diplomatul olandez a mai susţinut că independenţa Parchetului este crucială, iar România s-a angajat să respecte prevederile Mecanismului de Cooperare şi Verificare(MCV).

"Trebuie cu totii sa ne abtinem de la comentarii si interferente in politicile Procuraturii. Independenţa şi profesionalismul Procuraturii sunt cruciale pentru a pune în aplicare statul de drept, faţa de care

 

Citiţi mai mult: PRIMA REACŢIE EXTERNĂ după revocarea lui Papici. Ambasadorul Olandei: „Trebuie cu totii să ne abţinem de la comentarii şi INTERFERENŢE în politicile Procuraturii” – Justiţie > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/prima-reactie-externa-dupa-ce-ponta-si-a-asumat-revocarea-lui-papici-ambasadorul-olandei-1060307.html#ixzz2ggEV9IvL
EVZ.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.