Primarul Amsterdamului nu vrea să-și piardă turiștii: Edilul nu vrea să interzică accesul străinilor în cunoscutele cafenele de canabis

0
1499

Primarul din Amsterdam spune că nu le va interzice turiștilor să viziteze faimoasele cafenele de canabis din oraș.

Declarația acestuia vine la luni de zile în care s-a dezbătut o lege referitoare la o astfel de interdicție. În plus, guvern olandez a decis că va rămâne la latitudinea edililor locali să decidă dacă le va da voie străinilor să frecventeze astfel de localuri sau nu, scrie BBC News.

În fiecare an, Amsterdamul primește vizita a circa 1,5 milioane de turiști care vin în special pentru această tradiție a orașului. Acest număr reprezintă mai bine de o treime din numărul total de turiști.

”Acei 1,5 milioane de turiști nu se vor mulțumi cu faptul că nu mai pot consuma marijuana în cafenele, vor pleca pe străzi în căutare de droguri”, a explicat primarul Eberhard van der Laan. Acesta spune că una dintre consecințele acestei interdicții va fi creșterea criminalității.

În Olanda, canabisul este liber la consum, dar numai în celebrele cafenele. Posesia drogurilor ușoare este permisă, dar numai până la cinci grame.


Primarul Amsterdamului nu vrea să-și piardă turiștii: Edilul nu vrea să interzică accesul străinilor în cunoscutele cafenele de canabis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.