Primele sicrie cu victimele tragediei aviatice din Ucraina au ajuns în Olanda

0
1652

Primele sicrie cu victimele tragediei aviatice din Ucraina au ajuns miercuri după-amiaza în Olanda, la aproape o săptămână după dramă. Avioanele care transportau rămășițele victimelor au fost întâmpinate pe aeroportul din Eindhoven de cuplul regal și de apropiați ai celor decedați, relatează AFP și DPA.

Pentru a marca sosirea primelor sicrie, clopotele au răsunat la bisericile din toată Olanda, unde a fost decretată zi de doliu național. Din cei 298 de oameni aflați la bordul avionului companiei Malaysia Airlines căzut joia trecută în estul separatist al Ucrainei, probabil lovit de o rachetă, 193 erau olandezi.

La aterizarea celor două avioane cu primele rămășițe ale victimelor — un avion militar olandez cu 16 sicrie și unul australian cu 24—, fanfara militară a intonat un omagiu și s-a păstrat un moment de reculegere. Pe pista aeroportului erau prezenți în jur de 1000 de apropiați și rude ale victimelor, cuplul regal olandez și premierul Mark Rutte.

Cele 40 de sicrie urmau să fie transportate către baza militară de la Hilversum, unde va începe procesul de identificare. Pe distanța de 100 de kilometri dintre aeroportul din Eindhoven și Hilversum șosele au fost închise circulației pentru a permite trecerea cortegiului funebru. Circulația trenurilor și tramvaielor în țară a fost de asemenea întreruptă, iar pe aeroportul Amsterdam-Schiphol, de unde a decolat joia trecută cursa MH17 a Malaysia Airlines, traficul aerian a fost pentru scurt timp oprit.

Primele sicrie cu victimele tragediei aviatice din Ucraina au ajuns în Olanda

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.