Problema Schengen. Titus Corlăţean merge la Haga în februarie

0
1512

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut sâmbătă, în cadrul summitului UE-America Latină din Chile, o întrevedere cu omologul olandez, cu care a discutat despre problema aderării ţării noastre la spaţiul Schengen, precum şi despre o vizită a şefului diplomaţiei la Haga, în săptămânile următoare, informează MAE, într-un comunicat remis gândul.

Vizita a fost confirmată în cadrul întrevederii cu ministrul olandez Frans Timmmermans şi va fi efectuată împreună cu o delegaţie parlamentară.

Cei doi miniştri aflaţi la Reuniunea Uniunea Europeană – Comunitatea Statelor Latino-Americane şi Caraibiene, de la Santiago de Chile, au discutat despre stadiul relaţiilor bilaterale, cu accent pe componenta economică şi comercială, dat fiind că olandezii sunt principalii investitori străini ai României.

Olandezii, investitorii numărul unu în România, marii inamici în Schengen

Dacă latura comercială este "foarte bună", cea politică încă lasă de dorit, Olanda fiind statul care a criticat cel mai des apartenenţa României la UE, libera circulaţie a muncitorilor români în spaţiul comunitar, precum şi aderarea la Schengen. În acest ultim aspect, Corlăţean i-a amintit lui Timmermans că România a finalizat implementarea tuturor condiţiilor tehnice cerute la Consiliul European din martie 2012.

mai mult  : http://www.gandul.info/international/problema-schengen-titus-corlatean-merge-la-haga-in-februarie-10524190

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.