Prostituatele platesc TVA si impozit pe profit la Amsterdam. Vezi ce spune sefa de sindicat

1
1765

In afara de TVA in pondere de 19% din incasari, prostituatele din capitala olandeza, unde prostitutia este legala, ”platesc un impozit pe profir de 30%”, a declarat pentru BUSINESS Magazin Magazin Mariska Majoor, cea care a fondat in 1991 Institutul de Informare despre Prostitutie (Prostitutie Informatie Centrum), care ofera gratuit informatii despre prostitutie. Anterior ea a lucrat ca prostituata, de la 16 la 21 de ani si a renuntat pentru ca ”acum am o atitudine diferita fata de sex si relatii fata de acea vreme”.

Ea povesteste ca din cand in cand inspectorii financiari fac controale, dar de regula declaratiile sunt luate de bune pentru ca "nu sunt nebuni, stiu cati bani poate castiga cineva", completeaza Majoor.

Ceea ce locuitorii orasului numesc "supermarket sexual", zona Red District (Cartierul Rosu) reuneste sute de femei ce profeseaza legal prostitutia, platind taxe si avand drepturi ca orice angajat. "Au chiar si un sindicat", Richard Caron, care lucreaza ca ghid la Amsterdam. Tot el explica faptul ca fetele nu sunt obligate sa lucreze doar in Red District, ci pot sa-si aranjeze vitrinele oriunde. Vitrine este tocmai cuvantul potrivit, pentru ca nu se plimba in cautare de clienti, ci dimpotriva acestia le studiaza, din spatele geamurilor si – dupa caz – aleg sau nu.

In Romania subiectul prostitutiei ramane de cele mai multe ori tabu, desi de-a lungul anilor au existat discutii referitoare la legalizarea acestor practici. Unii dintre alesi, reprezentantii bisericii sau ai ONG-urilor pentru protectia femeii se declara vehement impotriva legalizarii prostitutiei, in vreme sustinatorii acestei idei sustin ca prin taxarea prostitutiei ar creste incasarile bugetare, iar prostituatele ar putea beneficia de asigurari de sanatate, pensii, concedii samd.

In toamna anului trecut, Comisia prezidentiala pentru Analiza Riscurilor Sociale si Demografice propunea legalizarea prostitutiei ca posibila solutie pentru prevenirea riscurilor legate de practicarea "sexului comercial", dar si dezincriminarea consumului de droguri usoare.

Prostituatele platesc TVA si impozit pe profit la Amsterdam. Vezi ce spune sefa de sindicat

1 COMENTARIU

  1. Pentru iubitorii fotbalului romanesc.

    Dinamo – Steaua live online pe DigiSport si Sportissimo incepand cu ora 20.30 Dinamo Bucuresti – Steaua Bucuresti in direct pe DIGISPORT Dinamo vs Steaua live Dinamo Bucuresti – Steaua Bucuresti online Dinamo – Steaua LIVE ONLINE Dinamo Bucuresti – Steaua Bucuresti live online DIGISPORT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.