Regina Beatrix a Olandei, criticata dupa ce a purtat un val musulman intr-o vizita in Golful Persic

0
1505

Regina Beatrix a Olandei a caracterizat drept "o adevarata prostie" o disputa aparuta pe scena politica interna, legata de faptul ca a purtat un val musulman traditional intr-o vizita efectuata in cateva tari din Golful Persic, transmite BBC. Regina a raspuns astfel interpelarilor facute in Parlament de catre Partidul Libertatii al lui Geert Wilders.

Potrivit BBC, Beatrix a purtat o mantie lunga si un val duminica, intr-o vizita in Abu Dhabi, precum si joi, in Oman. Oficialii olandezi au spus ca suverana a purtat aceste vesminte din respect pentru traditia islamica.

Joi, in timpul vizitei la Marea moschee Sultanul Qaboos din Muscat, regina a purtat o esarfa rosie peste palarie, in timp ce Printesa Maxima, ce o insotea, avea si ea capul acoperit.

Televiziunea olandeza a relatat ca, prin faptul ca a purtat manusi, Regina Beatrix "s-a acoperit de vesminte mai mult decat a facut-o in Abu Dhabi".

Partidul Libertatii, care sustine coalitia de guvernamant olandeza, a vorbit despre "spectacolul trist" oferit de regina, care a purtat valul traditional duminica in Abu Dhabi. Wilders a declarat ca, prin actiunile ei, regina "a legitimizat opresiunea femeilor".
…..

Regina Beatrix a Olandei, criticata dupa ce a purtat un val musulman intr-o vizita in Golful Persic

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.