România cumpără aparatură militară second-hand din Olanda

0
1530


Ministerul Apărării din Olanda vrea să își suplimenteze bugetul cu aproximativ un miliard de euro și intenționează să vândă echipamente excedentare. Instituția olandeză a confirmat joi informaţiile, în contextul în care România este interesată să achiziţioneze 15 avioane de tip F-16 de la forţele aeriene olandeze.
România nu este singura țară care și-a exprimat interesul pentru achiziţionarea unor aparate, existând și alte stat care și-au manifestat interesul pentru achiziționarea unor vehicule, dar şi pentru piese de artilerie olandeze, precizează Radio Netherlands în pagina online, scrie Mediafax.

Ministerul olandez al Apărării trebuie să îşi suplimenteze bugetul cu aproximativ un miliarde de euro, potrivit postului, însă nu este clar câţi bani va obţine Olanda de pe urma vânzării unor avioane de vânătoare pe care le consideră “excedentare”.

Potrivit sursei citate, negocierile  au loc cu un număr nedezvăluit de potenţiali cumpărători, inclusiv Chile, care şi-a manifestat interesul să achiziţioneze opt elicoptere de tip Cougar. Camera inferioară a Parlamentului olandez urmează să discute joi potenţiala vânzare a aproximativ 80 de tancuri de tip Leopard către Indonezia. Ministerele olandeze ale Apărării şi Afacerilor Externe susțin un asemenea contract, însă o majoritate parlamentară se opune tranzacţiei, a cărei valoare este de 200 de milioane de euro.

Potrivit celor declarate agenției Mediafax, în aprilie, de către ambasadorul Olandei în România Matthijs van Bonzel, statul său preferă să vândă avioanele tip F-16, ”unui aliat din NATO”, deși multe țări și-au arătat interesul față de aceste aparate.

România cumpără aparatură militară second-hand din Olanda

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.