Şeful patronatelor din Olanda cere guvernului să se distanţeze de site-ul antiimigraţie

0
1468

Guvernul ar trebui să se delimiteze de site-ul antiimigraţie lansat de partidul PVV, care îi invită pe cetăţeni să se plângă de problemele create de est-europeni, a declarat joi şeful patronatelor olandeze, Bernard Wientjes, în opinia căruia acest site este "o formă de demonizare".

Acest site "contribuie la o teamă faţă de străini, care nu ar trebui să existe într-o societate deschisă", a declarat Wientjes, citat de televiziunea Nos.

Până acum, numai ministrul afacerilor sociale, Henk Kamp, a avut un comentariu pe tema site-ului controversat. El a spus că PVV decide singur asupra a ceea ce face.

 

PVV are o alianţă cu guvernul minoritar, căruia îi sprijină politicile în Parlament în schimbul unor reglementări mai dure în privinţa imigraţiei.

 

Site-ul, lansat miercuri, le cere oamenilor să reclame neplăcerile cauzate de imigranţii din Europa Centrală şi de Est. "Aveţi probleme cu oamenii din Europa Centrală şi de Est? V-aţi pierdut slujba din cauza unui polonez, bulgar, român sau alt est-european? Vrem să ştim", proclamă website-ul.

 

Purătorul de cuvânt al PVV, Ino van den Besselaar, a declarat joi pentru Telegraaf că site-ul a înregistrat deja 14.000 de plângeri.

Pagina web este ilustrată cu titluri din ziare precum "N-ar fi mai bine dacă v-aţi întoarce?" sau "Est-europenii generează tot mai multă criminalitate".

România şi Polonia au protestat oficial la nivel de ambasade şi au cerut închiderea site-ul, pe care îl consideră discriminatoriu.

Şeful patronatelor din Olanda cere guvernului să se distanţeze de ..

Lasă un răspuns