Start sumbru pentru noul guvern olandez. Populația este furioasă din cauza noilor măsuri de austeritate

0
1419


Noul guvern al premierului Mark Rutte, care depune, azi, jurământul în faţa reginei Beatrix, va avea parte de un start dificil, în special din cauza mai multor măsuri de austeritate. Noul guvern al premierului Mark Rutte, care depune, azi, jurământul în faţa reginei Beatrix, va avea parte de un start dificil, în special din cauza mai multor măsuri de austeritate. „Start greşit” şi „Start sumbru pentru noul guvern” au titrat cotidienele „De Telegraaf” şi „Algemeen Dagblad”, citate de AFP.

Coaliţia guvernamentală formată din cele două partide învingătoare la alegerile legislative anticipate din septembrie, liberalii lui Mark Rute şi laburiştii lui Diederik Samsom, se află sub tirul criticilor din cauza măsurilor prevăzute în acordul de guvernare.

Înţelegerea, care a fost prezentată camerei inferioare a Parlamentului olandez, în 29 octombrie, prevede economii de 16 miliarde de euro şi ar trebui să-i permită Olandei să-şi reechilibreze finanţele publice, în contextul în care deficitul public a fost de 4,7% din PIB în 2011.

Pentru a atinge acest obiectiv, guvernul ar urma modifice costurile asigurărilor de sănătate, care vor fi calculate în funcţie de veniturile fiecărei persoane – o măsură pentru care clasele de mijloc şi superioară olandeze vor plăti scump, ceea ce stârneşte nemulţumirea activiştilor liberali, care susţin că partidul a fost „înfrânt”, potrivit cotidianului „De Volkskrant”, citat de Agerpres.

„Startul în mod obişnuit festiv al unui nou guvern este umbrit de furia populară stârnită de măsurile privind asigurările de sănătate, care nu se va diminua”, scrie „De Telegraaf”.

Problema „ameninţă stabilitatea guvernului, chiar înainte de a depune jurământul”, a mai precizat ziarul de stânga De Volkskrant.

Citiţi mai mult: Start sumbru pentru noul guvern olandez. Populația este furioasă din cauza noilor măsuri de austeritate – Internaţional > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/Start-sumbru-pentru-noul-guvern-olandez-Populaia-este-furioas-din-cauza-noilor-msuri-d-100946.html#ixzz2BNiSt4N5
EVZ.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.