Suma surprinzatoare platita de parintii din Olanda pentru fondul clasei, anual. „Nu le lipseste nimic copiilor”

0
1451

Primaria construieste locuinte pentru parinti, iar acestia nu platesc fonduri pentru dotarea scolii.

In aceste conditii se dezvolta invatamantul in Olanda, iar campania Stirilor PRO TV „Cautam primar, model europen” va prezinta o scoala dintr-un oras universitar. Primaria organizeaza interviuri pentru a selecta parintii care vor locui in complexul de langa scoala. Chiria este mai mica decat in alta zona, dar in schimbul facilitatilor adultii trebuie sa amenajeze un spatiu pentru cei mici.

Zece euro pe an, atat este contributia la fondul clasei intr-o scoala din orasul universitar Maastricht, locul unde s-a nascut practic Uniunea Europeana. O romanca plecata din Bucuresti in urma cu multi ani ne-a vorbit despre conditiile excelente in care invata fetita ei in Olanda.

Contributia parintilor e mai mult simbolica pentru a-i implica in viata elevilor, dar scoala are toate dotarile asigurate de primarie – elevii au si laborator de patiserie si cofetarie, unde invata sa gateasca, dar si o sala de spectacole cu scena, pentru piese de teatru.

amsterdam-canal

Olanda este impartita in 12 provincii administrative, iar Limburg este cea mai sudica dintre ele la granita cu Belgia. Capitala provinciei este la Maastricht. A fost prima localitate olandeza eliberata de fortele aliate in Al Doilea Razboi Mondial si este orasul in care s-a nascut practic Uniunea Europeana, prin Tratatul semnat in 1992.

mai mult la :

http://stirileprotv.ro/campanii/cautam-primar/a-plecat-din-bucuresti-in-olanda-iar-aici-a-invatat-sa-traiasca-bine-cu-putin-aici-fondul-clasei-este-10-euro-pe-an.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.