Ţara Lalelelor, paradisul marijuanei

2
1781

Tomatele, castraveţii şi drogurile fabricate din canabis se numără printre produsele Olandei cu cel mai mare succes la export

Industria olandeză a drogurilor a realizat în 2007 o cifră de afaceri de două miliarde de euro. Statul îşi adjudecă o parte grasă din impozitele pe seama lor.

„Nederwiet", după cum este denumită în Olanda inflorescenţa tocată de cânepă folosită pentru prepararea unui joint (ţigară din tutun şi haşiş), reprezintă un articol de export de mare succes. Cererea cea mai mare vine din Germania şi Marea Britanie.

"Marijuana ocupă locul trei, după castraveţi şi tomate, pe lista celor mai vândute produse olandeze la export", a declarat comisarul de poliţie Max Daniel pe un post de televiziune. Vânzarea aşa-numitelor droguri uşoare – marijuana – este legală în Olanda, dar cultivarea canabisului, care este folosit pentru producerea marijuanei, este interzisă.

Olanda şi-a câştigat de secole renumele de Ţara Lalelelor
Olanda şi-a câştigat de secole renumele de …

Guvernul face eforturi împotriva culturilor

În ultimele luni, guvernul olandez a făcut eforturi să sisteze cultivarea canabisului. Numai anul trecut, poliţia a sistat activitatea de pe 5500 de terenuri. Canabisul cultivat în Olanda este mult mai concentrat decât cel cultivat în mod tradiţional în Maroc.

Piaţa actuală de droguri uşoare contează pe culturile olandeze de cannabis. Anul trecut, cele 730 aşa-numite "cafenele-magazin" au vândut circa 265.000 de kilograme de droguri uşoare, în majoritate producţie proprie. Poliţia estimează că între 20 şi 40% din marijuana olandeză este vândută local, restul mergând la export….

Adevarul

2 COMENTARII

  1. bafta ca sunteti paf oamenilor.Cum puteti sa scrieti ca „cultivarea canabisului, care este folosit pentru producerea marijuanei” pai marijuana si cannabis este acelas lucru cannabis este denumirea latinsca a canepei…vai vai romania romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.