Titus Corlăţean pleacă luni la Luxemburg, la Consiliul de Afaceri Externe

0
1412

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, va lua parte, luni, la reuniunea Consiliului de Afaceri Externe, la Luxemburg, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe remis România liberă.

Pe agenda Consiliului de Afaceri Externe de la Luxemburg se află subiecte precum evoluţiile din Siria şi Egipt, dar şi Procesul de Pace din Orientul Mijlociu.

Şefii Afacerilor Externe din ţările membre UE vor dezbate teme de actualitate de pe agenda europeană şi internaţională, cum ar fi Vecinătatea sudică, Procesul de Pace, Iran, Mali, follow-up la summitu-ul UE-China.

"O atenţie specială va fi acordată Vecinătăţii estice, Belarus, Georgia (inclusiv evaluarea desfăşurării alegerilor parlamentare) şi R. Moldova. Ministrul Titus Corlăţean va informa asupra elementelor de interes rezultate în urma turneului efectuat în Orientul Mijlociu în cursul acestei săptămâni", se arată în documentul citat.

În cadrul consiliului va avea loc un dineu de lucru cu ministrul rus al afacerilor externe, Serghei Lavrov, prilej cu care vor fi discutate relaţiile UE-Rusia, Republica Moldova şi evoluţiile din Siria şi Iran.

De asemenea, miniştrii vor avea un schimb de opinii şi pe marginea raportului Grupului de la Berlin referitor la viitorul Europei.

…. Titus Corlăţean pleacă luni la Luxemburg, la Consiliul de Afaceri Externe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.