Traian Basescu, atac frontal la Olanda: Nu noi am legalizat prostitutia si drogurile pentru ca nu am putut lupta cu ele. Decizia lor de a se opune intrarii noastre in Schengen este un abuz

1
1666

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul olandez Mark Rutte

Presedintele Traian Basescu a calificat vineri "un abuz" decizia Olandei de a se opune aderarii Romaniei si Bulgariei la zona Schengen. "Romania are Albita, ei au Rotterdam. Nu Albita este poarta de intrare a tigarilor si a alcoolului, a drogurilor de contrabanda", a spus seful statului, prezent la Bruxelles la reuniunea liderilor Uniunii Europene.

Iata cela mai importante declaratii facute de Traian Basescu pe acest subiect:

  • I s-a aratat de catre CE ca Romania si Bulgaria au respectat legea si tratatul.
  • Cea care nu respecta tratatul este Olanda. Este un abuz al Olandei. 
  • Romania are Albita, ei au Rotterdam. 
  • Nu Albita este poarta de intrare a tigarilor si a alcoolului, a drogurilor de contrabanda. 
  • Nu Romania, din neputinta, a legalizat prostitutia. Romania lupta, asa cum poate, impotriva prostitutiei. 
  • Nu Romania a legalizat consumul de droguri. Romania lupta, asa cum poate, impotriva consumului de droguri.

Potrivit unui proiect de declaratie prezentat joi liderilor prezenti la summitul UE de la Bruxelles, Olanda este supusa presiunilor de catre partenerii sai pentru a permite aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul de libera circulatie Schengen.

"Toate conditiile au fost indeplinite pentru a permite adoptarea unei decizii privind aderarea Bulgariei si a Romaniei la spatiul Schengen, iar Consiliul ar trebui sa ia aceasta decizie cat mai curand posibil", se arata in documentul citat de AFP.

Traian Basescu, atac frontal la Olanda: Nu noi am legalizat prostitutia si drogurile pentru ca nu am putut lupta cu ele. Decizia lor de a se opune intrarii noastre in Schengen este un abuz

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.