Un olandez îi învaţă pe moldoveni fotografia contemporană

0
1322

Ron Sluik, fotograf, primul din stânga

La Chişinău a început un atelier dedicat fotografiei contemporane, condus de doi fotografi occidentali.

Atelierul a fost organizat de fotograful olandez Ron Sluik, stabilit de şapte ani la Chişinău şi care a venit prima dată în Republica Moldova acum 10 ani.

Deşi este profesor în cadrul Departamentului de Artă de la Universitatea Pedagogică "Ion Creangă", a decis să organizeze evenimentul la Universitatea Liberă din Moldova (ULIM). De ce?

"E simplu. În ultimii ani am făcut prezentări prin diferite locuri din Chişinău. Şi aproape de fiecare dată nu reuşeam să adun destulă lume. Iar la ULIM, am dat peste o organizaţie care mi-a oferit spaţiu pentru activităţi culturale şi tot ei şi-au asumat să facă publicitate evenimentului." explică Ron Sluik.

"Dacă aş face o prezentare în cadrul departamentului de Artă a Universităţii ‘Ion Creangă’, probabil că aş avea până la 15 persoane."

"La ULIM, au venit 60 de persoane, inclusiv 15 de la ‘Creangă’. Este simplu pentru mine: deşi întotdeauna prefer să pun accent pe calitate, uneori este bine să mizezi şi pe cantitate."

De când trăieşte la Chişinău, Ron Sluik a reuşit să aducă în republica Moldova un număr foarte mare de artişti internaţionali.

Doar din Olanda au venit la invitaţia sa circa 20 de fotografi.

articol complet la BBC

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.