Un parlamentar olandez a demisionat din PVV din cauza pozitiei partidului fata de imigrantii est-europeni

0
1447


Hero Brinkman, un parlamentar olandez din partea formatiunii de extrema-dreapta Partidul Libertatii (PVV), a anuntat, marti, ca demisioneaza din partid invocand lipsa de democratie in interiorul gruparii, relateaza
Radio Netherlands Worldwide. Parlamentarul a precizat ca nu este de acord cu strategia PVV in ceea ce priveste imigrantii est-europeni si a criticat site-ul anti-imigranti lansat de partid.

"Toate incercarile mele de a democratiza partidul au esuat. Nu sunt de acord cu strategia Partidului Libertatii si dezaprob modul in care partidul trateaza oamenii", a declarat Brinkman intr-un comunicat de presa.

Brinkman a criticat site-ul lansat de PVV ce ii invita pe olandezi sa trimita reclamatii la adresa imigrantilor est-europeni. "Migratia pentru munca este legala, iar daca ai plangeri cu privire la comiterea de infractiuni ar trebui sa mergi la politie", a adaugat Brinkman.

Decizia lui Brinkman se rasfrange asupra majoritatii parlamentare ce sustine guvernul olandez. Politicianul a precizat insa ca nu isi va retrage sprijinul acordat guvernului minoritar condus de Mark Rutte. Coalitia minoritara si Partidul Libertatii detin, impreuna, 76 de locuri, adica 50% + 1 din totalul locurilor (150) din Camera Inferioara a Parlamentului.

…   Un parlamentar olandez a demisionat din PVV din cauza pozitiei partidului fata de imigrantii est-europeni

Lasă un răspuns